Gitaarschool Assen

De akoestische gitaar


Akoestische gitaren zijn er in twee hoofdsoorten:


  • De Klassieke of Spaanse gitaar met zes nylon snaren.
  • De Dreadnought of Western gitaar met zes stalen snaren.


Bij beide zie je verschillende modellen zoals bijvoorbeeld de twaalfsnarige gitaar, de Dobro of resonatorgitaar, de flamenco gitaar, de archtop gitaar met gewelfd klankblad en f-gaten, de semi akoestische gitaar met magnetische elementen en de elektro-akoestische gitaar met piƫzo element en soms een ingebouwde microfoon.


Gitaren worden in verschillende formaten gebouwd, passend bij de muziekstijl of bij de wensen van de gitarist. Voor hele jonge gitaristen is er het half- of driekwart formaat. Van oudsher zijn een jumbo flattop en een grote f-gat gitaar van het grootste formaat, met daardoor ook een relayief hoog volume.


Akoestische gitaren kunnen worden versterkt met een ingebouwd element of in een studio opstelling met een microfoon op een standaard of een combinatie daarvan.


Je komt gangbare gitaarbouwers tegen als Alhambra, Ramirez, Juan Salvador, Prudencio Saez, Martin, Seagull, Takemine, Cort, Tamaha en Crafter.

Gitaren hebben over het algemeen 6 snaren met daarnaast ook soorten met 7, 8, 10 of 12 snaren. De meest gangbare stemming is  E-A-D-G-B-E (Een Aap Die Geen Bananen Eet). Deze stemming zorgt voor  speelgemak voor veel akkoorden en de mogelijkheid om met minimale beweging van je hand een toonladder te spelen.


Voor klassieke muziek wordt als vanouds de klassieke gitaar gebruikt. Voor Pop, Rock, Blues en alle andere moderne stijlen wordt elk type gitaar gebruikt want in deze stijlen bepaal je doorgaans zelf  je sound.

Martin Oosterman

info@gitaarschoolassen.nl

Gitaarschool Assen

Nobellaan 195 9406AE Assen

telefoon

0643 096215

K.v.K. Drenthe 04079197

Copyright Martin Webdesign Assen

Gitaarschool Assen 2020

All Rights Reserved

www.gitaarschoolassen.nl maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken accepteer je het gebruik van deze cookies.

Accepteren