Je eigen muziekpraktijk

Gitaarschool Assen

Je eigen Praktijk of Muziekschool

 

Zelf lesgeven als zelfstandig muziekleraar

Als je besloten hebt met dit traject te starten, begin je onder begeleiding direct met het opbouwen van je muziekpraktijk of muziekschool. Je gaat direct van start als beginnend pianoleraar, gitaarleraar, zangleraar of welk instrument je ook maar bespeelt. Binnen Nederland bestaat er een grote behoefte aan goede muziekleraren die buiten de reguliere muziekscholen muzieklessen verzorgen.

 

Als onderdeel van het Praktijk Ontwikkel Plan beoordeel je in welke vorm je van start gaat. Begin je ambulant, dat wil zeggen bij je leerlingen thuis, of ga je een eigen ruimte huren of kopen. Ga je als freelancer aan het werk of als zelfstandige met een eigen muziekschool.

Misschien kun je een bestaande ruimte in je huis inrichten als lesruimte of studio. Een meerjarige gefaseerde opbouw is ook heel goed mogelijk waardoor je in stappen van ambulant lesgeven streeft naar het huren of kopen van een ruimte. Door gefaseerd op te bouwen is een startkapitaal niet nodig mits je over een eigen instrument en vervoer beschikt.

 

De voor je praktijk benodigde hoeveelheid instrumenten, apparatuur en benodigde inrichting bouwt zich gemakkelijk gedurende de eerste jaren op. Door gebruik te maken van fiscale mogelijkheden binnen je inmiddels gestarte onderneming ligt de aanschaf gemakkelijker binnen handbereik. Zo ontwikkelt je muziekpraktijk of muziekschool zich ook materiƫel. Doe je dat middels een opbouw in fases, dan is financiering daarvan niet noodzakelijk.

Martin Oosterman

0643 096215

BTW 188807871B01

Nobellaan 195 9406AE Assen

0592 388535

K.v.K. Drenthe 04079197

Copyright 2019 All Rights Reserved