Blues

Door het ontstaan van de Blues is alles wat aan Pop- en Rockmuziek bestaat begonnen. In heel veel Pop en Rock nummers vind je de wortels van de Blues terug.


De slaven in de zuidelijke staten van de USA brachten traditionele afrikaanse muziek mee en zongen Worksongs op de plantages waar ze gedwongen werkten. Door versmelting met Europeese Folk en plaatselijke Country muziek ontstond de Blues. Bluesstandards zijn traditionele bluesnummers die in je eigen stijl en improviserend worden gespeeld. Met een plectrum, fingerstyle of met bottleneck slidegitaar.

De eerste blues werd gespeeld met zang en akoestische gitaar, piano en zelfgemaakte instrumenten als de cajon. De Blues ontwikkelde zich verder met andere instrumenten zoals de elektrische gitaar en is verder versmolten met- en beïnvloedt door Pop- en Rockstijlen.

Grote namen zijn Robert Johnson, Stevie Ray Vaughan, Albert King, Robert Cray, John Mayer en Gary Moore. Je leert traditionele Blues akkoordenschema's spelen, licks en toonladders om te improviseren. Je ontwikkelt je eigen stijl, akoestisch of elektrisch.