Stijlen

Als startend gitarist weet je meestal nog niet precies welke stijl je wilt gaan spelen en welke gitaar en de apparatuur daar bij past. Tijdens de gitaarlessen wordt veel aandacht besteed aan muzikale vorming en daar hoort ook het bepalen van je eigen voorkeur van muziek bij. Gitaarschool Assen richt zich op Pop, Rock, Blues en Singer-Songwriter muziek met natuurlijk ook een stap richting Jazz en Klassieke muziek.

Een brede muzieksmaak maakt je tot een betere muzikant!

De muziek die je zelf graag luistert hoeft niet de stijl te zijn die je zelf graag speelt. Als gevorderd gitarist ontwikkel je jezelf natuurlijk steeds verder in je eigen richting en tijdens gitaarles kun je nieuwe stijlen uitproberen. Gitaarschool Assen heeft daarvoor de eigen series bladmuziek 'De Stijlen' en 'Basic Riffs' waarmee je gemakkelijk met verschillende muziekstijlen kennismaakt.


Pop

Pop is de afkorting van Popular Music. Ontstaan vanaf de jaren ''50 uit de Blues, Folk en Rock 'n Roll en vrij toegankelijk via hitlijsten, streamings diensten en muziekzenders. Denk bijvoorbeeld aan Phil Collins, Adele, Live, Eric Clapton, Krezip en Fleetwood Mac. Allemaal hebben ze met meerdere nummers in de hitlijsten gestaan met nummers in hun eigen stijl.

Rock

De rockband bestaat uit gitaar, bas, drums en zang met soms toetsen, blazers en soms ook nog andere instrumenten. Veel rockbands staan in hitlijsten, veel ook spelen alleen in het eigen circuit. Rock verdeel je onder in bijvoorbeeld Rock 'n Roll, Metal, Punk, Grunge en Alto Rock. Denk aan Dire Straits, Green Day, Metallica, Led Zeppelin en Red Hot Chillie Peppers.

Blues

Door het ontstaan van de Blues is alles wat aan Pop- en Rockmuziek bestaat begonnen. In heel veel Pop en Rock nummers vind je de wortels van de Blues terug.

Grote namen zijn Robert Johnson, Stevie Ray Vaughan, Albert King, Robert Cray, John Mayer en Gary Moore. Je leert traditionele Blues akkoordenschema's spelen, licks en toonladders om te improviseren.

Singer

Een Singer-Songwriter ofwel Zanger - Liedjes schrijver

zingt nummers en begeleidt zichzelf daarbij in ons geval op de gitaar. Met of zonder versterking, meestal akoestisch, componeren, spelen en zingen. Tijdens de  Singer-Songwriter lessen gaan we aan de slag met het zingen en gitaar spelen tegelijk en het componeren van eigen nummers.